Turvallisuuskulttuurikysely

By | Published | 2 kommenttia

Sähköposteihinne on lähetetty kutsu osallistua Jukolan Pilottien turvallisuuskulttuuria käsittelevään kyselyyn. Kysely toteutetaan anonyymisti ja vastaamiseen kuluu aikaa noin 5-10 minuuttia. Kyselyyn voi vastata 8.8.2021 klo 23:59 asti.

Käykäähän vastaamassa runsain joukoin!

2 Responses

  1. Eräs jotenkin pelottava tilanne on kun laskeva kone on tekemässä loppuvetoa esim. kiitotielle 22, niin radiosta kuuluu esim. XX-XXX siirtyy kiitotielle 22.
    Tämä on tulkittavissa myös niin, että kiitotielle siirtyminen voi tapahtua missä vain eli onko joku kone tulossa juuri leskevan eteen. Parempi tapa olisi ilmoittaa ” laskevan jälkeen xx-xxx siirtyy kiitotielle 22, tai laskevan jälkeen xx-xxx siirtyy lähtöpaikalle 22. Itselle mainittu ilmoitus tulosta kiitotielle on hämmentänyt juuri loppuvedossa monta kertaa niin, että syntyy hetken epäröinti pitäsikö tehdä ylösveto

    • Olisko kuitenkin parempi että EI ilmoita siirtymistä EIKÄ siirry laskevan eteen? Odottaa vaan kiltisti vuoroaan ja vasta laskevan jälkeen ilmoittaa että siirtyy kiitotielle. Vähentää turhaa radioliikennettä mutta lisää selkeyttä ja turvallisuutta. Ainoa oikea toimintatapa laskevalla on keskeyttää lasku, jos kiitotielle on tulossa tai aikeissa tulla joku eteen.

Vastaa